Δεν σου αρέσουν οι επεμβατικές θεραπείες; Προτίμησε μια οξυγονοθεραπεία προσώπου

Έκανα για πρώτη φορά οξυγονοθεραπεία και θα τη συνιστούσα σε οποιονδήποτε αναζητά μια εύκολη, ανώδυνη, μη επεμβατική θεραπεία προσώπου με άμεσα αποτελέσματα.

Δεν σου αρέσουν οι επεμβατικές θεραπείες; Προτίμησε μια οξυγονοθεραπεία προσώπου

Μάταια προσπαθούν να με πείσουν να κάνω κάποια επεμβατική αισθητική θεραπεία. Το ότι είμαι αρνητική δεν έχει να κάνει με κάποια βαθύτερη στάση ζωής, αλλά μάλλον με αυτό που βγαίνει αυθόρμητα από μέσα μου και άρα με εκφράζει. Επιπλέον, δεν θα επέλεγα να πονέσω για κανέναν λόγο. Επέλεξα λοιπόν την οξυγονοθεραπεία!

Η οξυγονοθεραπεία προσώπου, Oxygen Facial όπως είναι διεθνώς γνωστή, χρησιμοποιεί το οξυγόνο προκειμένου να επιδιορθώσει και να αναγεννήσει τα κύτταρα της επιδερμίδας. Πρόκειται για μια μη παρεμβατική μέθοδο, η οποία έχει ως στόχο τη λείανση των ρυτίδων, την ενυδάτωση του δερματος και την ανανέωσή του, εμπλουτίζοντάς το με οξυγόνο και βιταμίνες.

Προτού καταλήξω σε αυτή την επιλογή συζήτησα αρκετά με τη δερματολόγο Βάλια Μουσάτου, MD, PhD, για το επιθυμητό αποτέλεσμα και εντοπίσαμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μου με τη βοήθεια μιας έξυπνης συσκευής.

Ποια ήταν τα προβλήματα της επιδερμίδας μου

Εκείνο που ήθελα ήταν μια πλούσια ενυδάτωση και λάμψη, που θα μείωνε άμεσα την εικόνα των λεπτών γραμμών και της θαμπάδας, θα περιορίζε τις κοκκινίλες της ακμής και θα έκανε το δέρμα μου να δείχνει πιο φρέσκο.

Πώς μπορεί λοιπόν να ωφεληθεί από την οξυγονοθεραπεία μια αφυδατωμένη, μεικτού τύπου επιδερμίδα, με ήπια ακμή, ορισμένες βαθιές –πλην αόρατες– βλάβες από τον ήλιο (κηλίδες) και σχεδόν καθόλου βαθιές ρυτίδες; Θα το μάθαινα 20 λεπτά αργότερα.

Τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας οξυγονοθεραπείας προσώπου

Αφού αφαιρέσαμε το μακιγιάζ, η γιατρός εφάρμοσε στο πρόσωπό μου το θεραπευτικό μείγμα-τζελ για ανάπλαση και ενυδάτωση (NeoRevive). Στην κεφαλή του μηχανήματος είχε τοποθετήσει κάλυμμα μιας χρήσεως, αποτελούμενο από διοξείδιο του άνθρακα ενσωματωμένο σε στερεή μορφή σε μαγνήσιο και κιτρικό οξύ.

Καθώς η γιατρός κινούσε κυκλικά την κεφαλή στην επιφάνεια του προσώπου, με τη βοήθεια της δόνησης το υλικό της άρχισε να διασπάται, να λιώνει σιγά σιγά, απελευθερώνοντας φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα στο δέρμα, όπως μου είπε.

«Η απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα οδηγεί στην απελευθέρωση οξυγόνου στην επιδερμίδα, που διαπηδά από την κυκλοφορία του αίματος. Άρα, το δέρμα οξυγονώνεται εκ των έσω», μου εξηγούσε η κ. Μουσάτου κατά τη διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε σε 10 λεπτά.

Συνεχίσαμε με ένα απαλό μασάζ με το θεραπευτικό τζελ, με στόχο την αναζωογόνηση του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής επέμεινε ιδιαίτερα στις περιοχές με δυσχρωμίες για καλύτερο αποτέλεσμα και ολοκληρώσαμε με μια θρεπτική, δροσερή μάσκα.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα

Τι είδα στον καθρέφτη μόλις βγάλαμε τη μάσκα; Ένα πρόσωπο πιο φωτεινό, πιο λαμπερό, πιο απαλό και σίγουρα πιο ενυδατωμένο. Οι λεπτές γραμμές πράγματι φαίνονταν λιγότερο και οι δυσχρωμίες από την ακμή και τις κηλίδες –που ωστόσο ήταν ελάχιστες– είχαν σχεδόν εξαφανιστεί.

Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν η αίσθηση που είχα: ένιωθα το δέρμα μου να αναπνέει. Ήταν, χωρίς υπερβολή, σα να είχε αποκτήσει ζωή και κίνηση. Και ομολογώ ότι ήταν αρκετά παράξενο, διότι πρώτη φορά ένιωθα ότι κυκλοφορούσε αίμα στην επιδερμίδα μου.

Φυσικά, αυτή η αίσθηση κράτησε λίγο, το αποτέλεσμα όμως κράτησε για αρκετές ημέρες και το παρατήρησαν τόσο οι δικοί μου όσο και οι άνθρωποι που συναντώ καθημερινά. Η οξυγονοθεραπεία αποτελεί θεραπεία επιλογής για λαμπερό δέρμα πριν από σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως έμαθα.

Οξυγονοθεραπεία: Πώς δρα και ποια είναι τα οφέλη της

Αν η οξυγονοθεραπεία γίνεται συστηματικά, κάθε 2-3 μήνες, μπορεί να διατηρήσει σε αρκετά καλή κατάσταση την επιδερμίδα και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Τα κύτταρα χρειάζονται οξυγόνο για να παραμείνουν υγιή και να τραφούν. Με την οξυγονοθεραπεία εγχέεται οξυγόνο στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος κι αυτό έχει πολλά οφέλη:

– Ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου
Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που κάνει τα κύτταρα να παραμένουν δεμένα μεταξύ τους. Είναι η ουσία που παρέχει ελαστικότητα στο δέρμα και που όταν αρχίζει να μειώνεται (με την ηλικία), εμφανίζονται ρυτίδες. 

– Εξουδετερώνονται οι ελεύθερες ρίζες
Η οξυγονοθεραπεία κάνει μια ήπια και ελεγχόμενη απολέπιση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, διεγείρει την οξυγόνωση των ιστών, ενώ θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, λευκαντικές ουσίες και πλούσια ενυδάτωση. Έτσι, οι επιπτώσεις του περιβάλλοντος και μιας κακής διατροφής στο δέρμα περιορίζονται.

– Επιταχύνεται η ανάπλαση των κυττάρων
Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την αναγέννηση των κυττάρων. Η οξυγονοθεραπεία προσφέρει μια έξτρα δόση οξυγόνου στα κύτταρα της επιδερμίδας, αυξάνοντας έτσι τον ρυθμό με τον οποίο αναπτύσσονται νέα κύτταρα.

– Αντιμετωπίζεται (σε έναν βαθμό) η ακμή
Η διαδικασία της ταχύτερης ανάπλασης των κυττάρων συμβάλλει στην επούλωση των ουλών που μπορεί να προέρχονται από ακμή. Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται συρρικνώνει τους πόρους και απομακρύνει σκόνη και βρωμιά. 

– Βελτιώνονται οι δυσχρωμίες
Ο ορός που χρησιμοποιείται στην οξυγονοθεραπεία είναι πλούσιος σε υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, βιταμίνες και βοτανικά εκχυλίσματα, που εξισορροπούν τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη.

– Η επιδερμίδα ενυδατώνεται σε βάθος
Η έκθεση στον ήλιο, τη σκόνη και τη ρύπανση αφαιρούν από το δέρμα την απαραίτητη υγρασία, γεγονός που το καθιστά πιο ευάλωτο στις εξωτερικές απειλές. Η οξυγονοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει σε βάθος, αποκαθιστώντας την ισορροπία του pH.

Άρθρο της Κ. Σώκου στο ow.gr

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2025 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies